Χιουμοριστικός Καζαμίας: Τι προβλέπουν τα “άστρα” για το 2022

Τον χιουμοριστικό Καζαμία για το 2022 παρουσιάζει μέσω του Candiadoc ο γνωστός συγγραφέας και φιλόλογος, Μιχάλης Τζανάκης!

Του Μιχάλη Τζανάκη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού από το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, ζήτησε από τους πολίτες αυτοσυγκράτηση και «ατομική ευθύνη», καθώς διανύουμε το «τελευταίο μίλι» του περυσινού προγράμματος «επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». 

Μετά την έκρηξη των κρουσμάτων η ΕΛΑΣ παρήγγειλε 32.000 περιπολικά και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τέσσερις φρεγάτες!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η επιτροπή επιστημόνων επισήμανε ότι η μετάλλαξη του ιού «Ο», κολλά σε καφέ και ζαχαροπλαστεία, αλλά όχι σε σχολεία, ειδικά αν τα τμήματα είναι τριανταπεντάρια δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Επίσης εισηγήθηκε την μεταφορά όχι πάνω από 320 άτομα ανά βαγόνι μετρό, γιατί μπορεί να γίνει διασπορά. Νέα έκρηξη των κρουσμάτων και η ΕΛΑΣ παρήγγειλε τρεις … «Αύρες» για την πάταξη των διαδηλώσεων και 400.000 κράνη κλιματισμού για τις ειδικές δυνάμεις.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιά για λογαριασμού του ΣΚΑΪ, η ΝΔ συγκεντρώνει 62%, το ΚΙΝΑΛ 48% και τα λοιπά κόμματα γύρω στο 6,5%. Κατόπιν τούτου ο πρωθυπουργός πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακό του εκτός Μαξίμου με κινητό βέβαια ορθάνοικτο! Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θα δημιουργηθεί «ασπίδα» κατά του ιού αφού εγκρίθηκε κονδύλι 2.000.000 ευρώ για … ασπίδες νέας τεχνολογίας για τους άντρες των ΜΑΤ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης ενέκρινε το ποσό των 3.500.000 για την Πασχαλινή εκδήλωση, όπου ο Ρουβάς με τον Γαϊτάνο θα ψάλλουν τα «Πάθη» στην Ομόνοια, γύρω απ’ το γκαζόν που το έφαγε η … κάμπια και στον «Μεγάλο Περίπατο»  υπάλληλοι του δήμου θα βάφουν κόκκινα αυγά με την μπογιά που περίσσεψε από το βάψιμο της ασφάλτου.

ΜΑΪΟΣ

Ο πρωθυπουργός από την Μύκονο κηρύσσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου και εγκαινιάζει την καμπάνια «Ελλάδα: ζήσε την … Παραμύθα σου»!

Έφτασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Π,Ρ,Σ,Τ» και η επιτροπή επιστημόνων πρότεινε στην κυβέρνηση οι ασθενείς που χρήσουν έκτακτης φροντίδας να βγουν στους περίβολους των Νοσοκομείων, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι όσοι νοσηλεύονται στον Περίβολο κινδυνεύουν περισσότερο απ΄ο όσους είναι μέσα στην ΜΕΘ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται και μετά τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής μένουν έξω από τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ 75.000 υποψήφιοι. Ανοίγει και το ΙΕΚ Κυρανάκη που σε δώδεκα εξάμηνα επιτυχών σπουδών χορηγεί στους τελειόφοιτους «δομημένα βιογραφικά» κι έτσι πατάσσεται η ανεργία στην χώρα μετά από πολλές δεκαετίες. Νέο γκάλοπ δίνει 72% στην ΝΔ και μόλις 53% στον Ανδρουλάκη. Λοιποί 4,3%.

ΙΟΥΛΙΟΣ 

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενδέκατη δόση των εμβολίων, και όσοι κάνουν και την ενδέκατη θα μπορούν να πάρουν δεδομένα για το κινητό τους για δυο μήνες δωρεάν!

Τα κρούσματα ελαττώνονται στις 65.000 και ο υπουργός Υγείας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι αν συνεχίσουν οι επενδύσεις ο ρυθμός ανάπτυξης στην χώρα θα φτάσει το 325%!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο εκατοστό δέκατο ένατο διάγγελμά του από την αρχή της πανδημίας. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο  με μάσκα οξυγονοκολλητή και στις έξι το απόγευμα θα κλείνουν όλα τα παγωταζίδικα! Μείωση 2% στον ΕΝΦΙΑ για το 2022, με αύξηση των αντικειμενικών αξιών 60%! 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ανοίγουν τα σχολεία και η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι μετά τα παγουρίνο, και τις μάσκες Ζορό, το υπουργείο θα «δωρίσει» τρεις δόσεις εμβολίων! Επίσης λόγω καλής συνεργασίας με αλυσίδα ιδιωτικών ΙΕΚ, η Υπουργός θα επιτρέψει κατ’ εξαίρεση πενθήμερες μαθητικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τους. 

Στον νέο προϋπολογισμό ανακοινώθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 0,26 ευρώ για να καλυφθούν εν μέρει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ο Πορτοσάλτε αναλαμβάνει και τυπικά χρέη Κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Κ. Μπογδάνος υπουργός Πολιτισμού Γραμμάτων και Τεχνών. Ο πρωθυπουργός στο διακοσιοστό τριακοστό πέμπτο διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να επιδείξουν «ατομική ευθύνη» και ότι στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές θα προσέρχονται με εξαπλή μάσκα  από καουτσούκ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται κατόπιν συνεννόησης πάντα με τους εργοδότες τους 18 ώρες ημερησίως και ανά είκοσι ημέρες θα δίνεται ρεπό για να έχει την ευχέρεια ο εργαζόμενος να μαζεύει τα μουρέλα του! Η ΓΣΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της και ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τον κο Χατζηδάκη για το βραβείο «ΘΑΤΣΕΡ»!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Οι ασθενείς κόβιντ ξαναμπαίνουν από τα προαύλια των Νοσοκομείων στους διαδρόμους τους, ενώ ενδείξεις δείχνουν ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα προσληφθούν 43.000 ειδικοί φρουροί και 34.000 ιερείς (μαζί με τους διάκους) καθώς φαίνεται πως οι μεταλλάξεις του ιού συνεχίζονται.

Ο Κ. Μπακογιάννης ενέκρινε έκτακτο κονδύλι για το εορταστικό πρόγραμμα των εορτών 2.500.000 ευρώ για την ομάδα του VOICE και 3.500.000 για πυροτεχνήματα και παραχώρησε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα γυρίσματα ύστερα από συνεννόηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Τσι-Μενδώνη(ει)!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί